Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

67 Yaşında Yazar Olma Hayalini Gerçekleştiren Gaziantepli Suna Arpacıoğlu, Eğitim Aşkıyla Dolu Başarı Hikayesini Paylaşıyor

Gaziantep’te yaşayan 67 yaşındaki Suna Arpacıoğlu, hayalini ertelediği yazarlığı 55 yaşında gerçekleştirerek şimdiye kadar dört kitap yazdı. Eğitimine devam edemese de okuma-yazmasını geliştiren Arpacıoğlu, deneyimlerini “Geçmişin İzi” adlı son kitabında paylaştı.

Gaziantep'te yaşayan 67 yaşındaki Suna Arpacıoğlu, hayalini ertelediği yazarlığı 55

Gaziantep’te Eğitim Aşkıyla Yazarlığa Adım Atan Suna Arpacıoğlu

66 yaşındaki ev hanımı Suna Arpacıoğlu, çocukluğunun hayali olan kitap yazarlığına 55 yaşında kavuştu. Gaziantep’te yaşayan Arpacıoğlu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli sebeplerle akademik hayatına devam edemedi. Evlilik yaşamı boyunca okuma arzusu daima aklında kaldı.

Eğitimine devam edemediği yıllar boyunca zorluklarla karşılaşan Arpacıoğlu’nun okuma-yazma becerileri zamanla azaldı. Ailesine zaman ayırarak eğitimine girişimlerde bulunamayan Suna Arpacıoğlu, uzun yıllar boyunca yazma hedefini gerçekleştirememe kaygısı taşıdı. Fakat, okuma-yazma yeteneğini geliştirmek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Aktif Yaşam Eğitim Merkezi’nde düzenlenen okuma-yazma kursuna katıldı.

Kurs ile Gelen Başarı

Merkezde katıldığı kurs sayesinde okuma-yazma becerilerini artırmayı başaran Arpacıoğlu, kitap yazma hayali için bilgisayar kursuna da katıldı. Gençlik döneminde yazdığı günlüklerini bir araya getirerek kitap haline getiren Arpacıoğlu, yaşadığı olayları ve hayallerini kaleme almayı başardı.

2013 yılında ilk kitabı olan ‘Hüzün Burcu’ ile yazar olarak edindiği deneyimi paylaşan Arpacıoğlu, şu ana kadar toplamda dört kitap kaleme aldı. ‘Geçmişin İzi’ adlı son kitabında, yazma serüveni esnasında tanıştığı arkadaşlarının yaşam hikayelerini de okuyucularla buluşturdu. Gelecekte daha fazla eser üretmeye niyetli olduğunu belirtti.

Yazmanın Yaşı Yok

Yazarlık tutkusu hakkında konuşan Arpacıoğlu, “Fırtınalı hayatımdan sonra her kadının geleceği için bir roman olabileceğini düşündüm ve ilk kitabımı bu yüzden yazdım.” dedi. “İlk kitabımı aldığımda yaşadığım mutluluğu anlatamam. ‘Suna Arpacıoğlu ve bu benim eserim’ diyebilmek paha biçilemez bir duyguydu.” diyen Arpacıoğlu, bunun yanında topluma mesaj verme hedefinin de önemini vurguladı.

Türkçe öğretmeni Alpaslan Kar, Arpacıoğlu’nun eserlerine katkıda bulunduğunu söyleyerek, “Okuma-yazmanın yaşı yok. Tüm Gaziantep’teki yaşlılarımızı Aktif Yaşam Merkezi’ne şimdiden bekliyoruz,” şeklinde ifadelerde bulundu.

Suna Arpacıoğlu’nun hikayesi, yaşamının her döneminde öğrenmeye ve yazmaya olan tutkusunun bir yansıması olarak öne çıkıyor.