Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    45 derece sıcakta çiğköfteler buzla yoğuruluyor

    Adıyaman’da sıcaklık 45 dereceyi aştıktan sonra çiğköfte ustası Ahmet Arslantaş, çiğköftelerini buzla yoğurmaya başladı. Yerel esnaf, sıcakların etkisini azaltmak için çeşitli serinletme çözümleri üzerinde çalışıyor.

    Adıyaman'da sıcaklık 45 dereceyi aştıktan sonra çiğköfte ustası Ahmet Arslantaş,

    Çiğköfte Ustaları Sıcakla Mücadele Ediyor

    Adıyaman’ın meşhur tatlarından çiğköfte, hava sıcaklığının 45 derece olması nedeniyle buzla yoğurulmaya başlandı.

    Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Adıyaman’da, sıcaktan en çok gıda sektörü etkileniyor. Çiğköfte esnafı soğutma sistemi tezgahların yetersiz kalması nedeniyle çözümü buzda buldu.

    Buzlu Yoğurma Yöntemi

    Adıyaman’ın meşhur yemeklerinden çiğköfte için bunaltıcı sıcaklarda buzlu yöntem uygulanıyor. Çiğköftenin sıcaklar nedeniyle bozulmasının önüne geçmek için buz ile çiğköfteler yoğuruluyor. Dakikalarca buz ile yoğrulan çiğköfte, uzun süre sıcağa dayanabiliyor.

    Çiğköfte ustası Ahmet Arslantaş, “Çiğköftelerimiz, zaten hava 45 derece sıcaklık gösteriyor ama 50 derecenin üzerinde hissedilen bir sıcaklık var şuanda Adıyaman’da. Normalde çiğköfte tezgahları soğutmalı sistem oluyor. Şuan soğutma sistemleri yetersiz kaldığı için ek olarak buzla yoğuruyoruz çiğköftelerimizi. Herhangi bir mağduriyet yaşanmasın diye” dedi.

    Vatandaşların Yorumları

    Vatandaşlar ise “Çiğköfte sıcağa dayanıklı bir yemek değil. Geliyoruz buraya, ustamız ekstra soğutma sistemi olmasına rağmen içerisine buzda ilave ediyor. Daha ferahlatıcı bir tadı oluyor. En azından sıcak bir tat gelmiyor ağzımıza” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

    Diğer Esnafların Önlemleri

    Sadece çiğköfteciler değil, diğer esnaflar da aşırı sıcaklara karşı önlemler geliştiriyor. Birçok esnaf, bunaltıcı sıcağa karşı işyerlerine su fıskiye sistemi kurarak müşterileri serinletiyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı