Kamu Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı
Memurlar ve emekli memurlar için 2026-2027 yıllarındaki mali ve sosyal hakların belirlenmesine yönelik 8’inci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memurun etkileneceği bu süreç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. İlk toplantıda Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) yetkili organ olarak yer aldı. Toplantıda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım gibi önemli isimler de bulunarak sürecin yönlendirilmesine katkıda bulundular.
Çalışma Bakanı İş toplantıda Hedefleri Açıkladı
Bakan Işıkhan, burada yaptığı açıklamada, milyonlarca kamu çalışanı ve emekli için hayati öneme sahip konuları istişare ettiklerini vurguladı. “1 Ağustos tarihinde başlayacak görüşmeler ile memur ve emeklilerimizin mali ve sosyal hakları üzerinde detaylı bir değerlendirme gerçekleştireceğiz” diyen Işıkhan, sosyal diyalog mekanizmasının önemine de değindi.
Ayrıca, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde çeşitli kazanımlar elde edildiğini hatırlatan Bakan, sosyal paydaşlarla sürekli istişare halinde olduklarını belirtti.
Sendikal Mevzuatta İyileştirmeler Devam Ediyor
Işıkhan, sendikal mevzuatlarda devam eden iyileştirmelerin önemine dikkat çekerek, “Hükümetlerimiz döneminde sunulan yenilikçi politikalar, sadece mevcut ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor, gelecekteki ihtiyaçlara da cevap verecek şekilde düzenleniyor” diye konuştu.
Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetin, kamu görevlileri sendikacılığı alanında önemli adımlar attığını ve Bakanlık olarak icraat üretmeye devam edeceklerini ifade etti.
İhtiyaçlar ve Talepler Belirlenecek
Işıkhan, kamu çalışanları ve emeklileri için kritik olan 8’inci Dönem Toplu Sözleşme sürecinin hayırlı olmasını dileyerek, “Gelecek dönemde, sendikalarımızdan gelecek ihtiyaç ve talepler Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından sıralanacak” dedi.
Ayrıca, toplantılara katılarak tüm süreçleri birlikte yürütme arzusunu dile getiren Işıkhan, memurların ekonomik ve sosyal haklarına yeni kazanımlar sağlama hedeflerini de vurguladı.
Toplantı, Bakan Işıkhan’ın ardından Memur-Sen, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş konfederasyon başkanlarının taleplerini paylaşmasıyla devam etti.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı