Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    2025 Temmuz Ayında Çankırı’da Konut Satışları Geçen Yıla Göre Düştü: 246 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 2025 yılı Temmuz ayında Çankırı’da 246 konut satışı gerçekleşti. Bu, geçen yılın aynı ayına göre 6 azalma gösterdi. İpotekli satışlar 29 adetle artarken, ilk el satışları ise 31 azalarak 61 oldu. İkinci el satışlar ise 185’e yükseldi.

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2025 yılı Temmuz ayında

    Çankırı’da Temmuz Ayı Konut Satışları Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan 2025 yılı Temmuz ayı konut satış verilerine göre, Çankırı’da toplamda 246 konut satışı yapıldığı belirtildi. Bu rakam, 2024 yılının aynı ayı ile kıyaslandığında 6 konutluk bir azalma yaşandığını gösteriyor.

    İpotekli Konut Satışları Yükselişte

    Temmuz ayında Çankırı’da ipotekli olarak 29 konut satışı gerçekleşti. Önceki yılın aynı dönemine göre 5 konut artışı yaşandı. İpotekli konut satışları, toplam satışların yüzde 11,8’ini oluşturdu. Bu satışların 9’u ilk satış, 20’si ise ikinci el konutlardan oluştu.

    İkinci El Satışlar Öne Çıkıyor

    Geçen yılın Temmuz ayına göre diğer konut satışlarının da 11 konut azalarak 217’ye düştüğü kaydedildi. Diğer konut satışlarının toplam içindeki payı ise yüzde 88,2 olarak belirlendi. Çankırı’da bu ay yapılan ilk el konut satışları 61 olarak kaydedildi ve bu rakam, bir önceki yıla göre 31 adet daha az. İlk satışların toplamdaki oranı yüzde 24,8 olurken, ikinci el konut satışları ise 25 adet artarak 185’e yükseldi ve yüzde 75,2’lik bir oranı temsil etti.

    Çankırı’da konut satışlarına dair bu veriler, bölgedeki gayrimenkul dinamikleri hakkında önemli ipuçları sunuyor. Özellikle ipotekli konut satışlarındaki artış, mortgage taleplerinin artış göstermesiyle bağlantılı olarak değerlendiriliyor.