Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    2025 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı İstanbul’da Yapıldı, Alan Bilgisi Oturumu 13-14 Eylül’de Gerçekleşecek

    2025 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu İstanbul’da düzenlendi. Sınava 402 bin aday başvurdu, oturum 130 dakika sürdü. Mehmet Ali Küçükpınar ve Talha Tokat, sınavı değerlendirirken zorluğun azaldığını belirtti. Alan bilgisi oturumu 13-14 Eylül’de yapılacak.

    2025 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu İstanbul'da düzenlendi. Sınava

    2025 KPSS İstanbul’da Gerçekleştirildi

    2025 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu, İstanbul da dâhil olmak üzere Türkiye genelinde gerçekleştirildi. Alan bilgisi oturumunun ise 13-14 Eylül tarihlerinde yapılması planlanıyor.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen bu yılki KPSS A Grubu Genel Yetenek – Genel Kültür oturumuna 402 bin 105 aday kayıt yaptırdı. Sınav, ülke genelinde olduğu gibi İstanbul’da da saat 10.15’te başladı. Adaylar, sınav alanına girmeden önce görevliler tarafından detaylı bir şekilde arandı ve ardından salona geçerek yerlerini aldı.

    Alan Bilgisi Oturumu İlerleyen Günlerde

    Sınavda, her biri çoktan seçmeli 120 sorunun yer aldığı test için 130 dakikalık bir süre tanındı ve oturum saat 12.25’te sona erdi. Bu yılki alan bilgisi oturumunun 13-14 Eylül Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirileceği duyuruldu. Ayrıca, 1.040 bina ve 17.041 salonda yapılan sınavda toplam 54.168 görevli görev aldı.

    Adayların Değerlendirmeleri

    Sınava katılan Talha Tokat, sınavın genel olarak orta seviyede olduğunu ve bazı belirleyici soruların bulunduğunu söyledi. Tokat, “Ben bu sene denemek için girdim. İstanbul Üniversitesi’nde çalışma ekonomisi son sınıf öğrencisiyim. Esas olarak gelecek yıl daha iyi bir şekilde hazırlanıp katılmayı planlıyorum.” şeklinde konuştu.

    Bir başka aday, Mehmet Ali Küçükpınar ise sınavın önceki yıllara göre daha kolay olduğunu ifade etti. Küçükpınar, “Sınavın zorluğu her yıl biraz daha düşüyor gibi görünüyor. Önemli olan soruları hızla çözebilmek.” dedi. Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda sınava katıldığını belirten Küçükpınar, 90 puan barajının aşılması için hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.