11. “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu ve Mersin Konulu Şiir Yarışması” Sonuçları Açıklandı
Bu yıl 11’incisi düzenlenen “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu ve Mersin Konulu Şiir Yarışması”nın sonuçları açıklanırken dereceye girenlere ödülleri verildi.
Erdemli Belediyesi ile Mersin Yazarlar Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu ve Mersin Konulu Şiir Yarışması”nın sonuçları netleşti. Bu yıl 11’incisi yapılan yarışmaya, Mersin ve ilçelerinin yanı sıra farklı illerden toplam 56 şair katıldı. Jüri değerlendirmesi sonucunda birincilik ödülünü “Mersin Güzellemesi” adlı şiiriyle Uşak’tan Ömer Ali Şimşek, ikincilik ödülünü “Mersin Destanı” adlı şiiriyle Isparta’dan Durmuş Kaya, üçüncülük ödülünü ise “Tarihe Destan Yazdık” adlı şiiriyle Adana’dan Hülya Çapar kazandı. Yarışmada sırasıyla Mehmet İbiş (Karboğazı Destanı), Yusuf Öz (3 Ocak Destanı), Ersin Aydın (Kurtuluşun Kalesi), Abdullah Coşkun (3 Ocak’ta Yanan Hürriyet Meşalesi), Mehmet Boz (3 Ocağa Giden Yol) ve Yakup Gümüş (Kanla Yazılan Destan) ilk onda yer aldı. Düzenlenen ödül töreninde dereceye giren şairlere kitap seti ve teşekkür belgeleri, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve davetliler tarafından takdim edildi.
Mersin’in kurtuluş ruhunun gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Kara, “3 Ocak, Mersin’in bağımsızlık ruhunun simgesidir. Bu anlamlı günü şiirle, sanatla yaşatmak bizim için çok kıymetli. Yarışmaya katılan ve emeği geçen tüm şairlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
İhlas Haber Ajansı
