Yeni koronavirüs ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde, 12 Aralık'ta tespit edilmişti.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli hastalığın" görüldüğünü açıklamıştı.

Virüsün bulaştığı kişilere temas eden 2 bin 197 kişiden, 1394'ü müşahede altına alınmıştı.

Vuhan kentinde yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle havaalanı ve tren istasyonları giden yolculara kapatılacak, toplu ulaşım askıya alınacak.

 

Virüsün çıktığı Vuhan kenti karantinaya alınıyor

ŞEHİR KARANTİNA ALTINA ALINDI

BBC'de yer alan habere göre, yetkililer, yaklaşık 9 milyon nüfusa sahip şehirdeki vatandaşlara, kentten ayrılmamaları uyarısında bulunarak, havaalanı ve tren istasyonlarının giden yolculara kapalı olacağını bildirdi.

Yetkililer; otobüs, metro, feribot ve uzun mesafeli toplu ulaşımın yarın yerel saatle 10.00'dan itibaren askıya alınacağını duyurdu.

 

Virüsün çıktığı Vuhan kenti karantinaya alınıyor

 

17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 17'ye yükseldiğini hatırlatan yetkililer, vatandaşlardan, kalabalık ortamlardan ve halka açık toplantılardan kaçınmaları çağrısında bulunmuştu.

VİRÜSÜN ÇÖZÜMÜ ARAŞTIRILIYOR

Henüz aşısı veya ilacı bulunmayan "nCoV"un salgına dönüşmesi, halkta tedirginliği artırıyor.

VUHAN'A GİRİŞ YASAKLANDI

Öte yandan Tayvan, yeni koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan'dan ülkeye seyahatleri yasaklamıştı.

Tayvan'ın Ana Kara İşleri Konseyinden yapılan açıklamada, seyahat yasağının, Vuhan'dan bireysel ve grup seyahatlerini kapsadığı, iş ve tatil seyahatleri için de geçerli olduğu bildirilmişti.

 

Virüsün çıktığı Vuhan kenti karantinaya alınıyor

 

VİRÜS TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR

Vuhan kentinden ülkenin diğer eyalet ve kentlerine gidenler aracılığıyla yayılan virüsün, başta "bulaşıcı olmadığı" açıklaması yapılsa da bundan etkilenen ve hayatını kaybedenlerin sayısının artmasıyla Çin hükümeti, virüsün bulaşıcı özelliğinin kesin olduğunu bildirmişti.