EDİRNE'de Kadın Danışma Merkezi Derneği üyesi 4 kadın, ev ekonomilerine katkı sağlamak için kullanmadıkları kıyafetlerin kumaşlarından bez bebek yaparak internet üzerinden satıp, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) üyesi Ebru Akbaş, Asuman Yılmaz, Emel Erkan, Sevim Karaman, kullanmadıkları elbise kumaşlarından bez bebekler yaparak evlerini geçindiriyor. EKAMEDER Başkan Yardımcısı Sevim Karaman, destek almaları halinde amaçlarının 4 kişilik kadın grubunun sayısını artırmak olduğunu söyledi. Yaptıkları bebeklerin fotoğraflarını çekerek Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı ile paylaştıklarını belirten Karaman, günde 10 bez bebek üretip internet ve sosyal medya üzerinden satışa çıkardıklarını ifade etti.

Bez bebekler sayesinde ev ekonomilerine katkı sağladıklarını kaydeden Karaman, 30 liradan sattıkları bez bebeklerin yoğun ilgi görmeye başladığını belirterek, "İşsiz kadınlar olarak evimizi geçindirmek için dernek çatısı altında kullanmadığımız elbiselerle bez bebek yapmaya başladık. Bez bebeklerin daha çok kişiye ulaşması için internet sitesi kurduk. Satışını o şekilde yapıyoruz. Sonrasında da önümüzde festivaller var Kırkpınar'da satışlarımıza devam edeceğiz. Bu ürünleri yapmanın da bir maliyeti var. Ekonomik olarak rahatlayabilmek, evimize biraz daha katkı sunmak için bir şeyler yapıyoruz. Aynı zaman da hem öğreniyor, hem para kazanıyoruz. Pazarlamanın da nasıl olduğunu bu iş sayesinde öğrenmeye başladık" dedi.

Kadınlara bebek yapımını öğreten EKAMEDER üyesi Emel Erkan da bez bebeklerin kısa sürede ilgi gördüğünü ifade ederek, "Bu işe bir süre önce başlamamıza rağmen satışlar iyi bir hale geldi. Hem maddi kazanç sağlayarak ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz hem de bize hobi gibi el işi uğraşısı oluyor. Kumaş, elyaf, çorap gibi evimizde kullanmadığımız kıyafetleri burada bebek yapımında değerlendiriyoruz. Yetmediği zaman dışarıdan malzemeler alıyoruz. Elimizden geldiğince daha az masrafla daha çok ve kaliteli ürün çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yaptıkları bez bebekleri internet üzerinden satıyorlar

Yaptıkları bez bebekleri internet üzerinden satıyorlar

Yaptıkları bez bebekleri internet üzerinden satıyorlar

Yaptıkları bez bebekleri internet üzerinden satıyorlar

DHA