HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te partisinin düzenlediği iftar programında Suriye'deki insanların bir lokma ekmek ve bir yudum su bulamadığını söyledi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te partisinin İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı. Kuran okunan ve ilahiler seslendirilen programda konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan ayında Suriye'deki insanların oruçlarını açacak bir lokma ekmek ve bir yudum su bulamadığını söyledi. Gaziantep'in Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kucak açtığı için ensar bir şehir olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Gaziantepliler siz daha iyi biliyorsunuz, sınırın öteki tarafında iftar edecek lokmaları ve iftar edecek temiz suyu bulamayan kardeşlerimiz var. İslam coğrafyası çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor, biz ise çoğu zaman sadece bakmakla yetiniyoruz. Birbirimize adaletle davranmayı öğrenebilirsek o zaman kardeşlik hukuku da tecelli edecek zulümler son bulacaktır. Sadece kardeşliğin edebiyatını yaparak varabileceğimiz bir yer yok. Birbirimizin hukukuna riayet edersek aramızdaki ihtilafların gerçekten de hak ve hukuk çerçevesinde, adalet temelinde çözülebileceğine olan inancı yeniden toplumumuza, çevremize, etrafımıza verebilirsek evlatlarımızı bu inanç ve şuurla yetiştirebilirsek aramızda herhangi bir sorun çıktığında hemen silaha, şiddete ve savaş yöntemlerine başvurmayacağız. Bizim ihtiyacımız olan budur. Huzura muhtacız, huzuru bulmak için adil olmak zorundayız. Kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek zorundayız. Allah bize Ramazan ayı hürmetine adil olmayı, nasip eylesin."

FOTOĞRAFLI

Yapıcıoğlu: Suriye'de İnsanlar Bir Lokma Ekmek Bulamıyor

Yapıcıoğlu: Suriye'de İnsanlar Bir Lokma Ekmek Bulamıyor

Yapıcıoğlu: Suriye'de İnsanlar Bir Lokma Ekmek Bulamıyor

Yapıcıoğlu: Suriye'de İnsanlar Bir Lokma Ekmek Bulamıyor

DHA