SPOR Toto Basketbol Ligi'nde bu sezon play off'a kalamayarak hayal kırıklığı yaşatan Pınar Karşıyaka'da Basketbol Şube Başkanı Serdar Işıldar, yeni sezonda basketbolseverlere heyecan verecek bir takım kuracaklarını söyledi.

Transferde aceleci olmayacaklarını dile getiren Işıldar, "Listemizde hem yerli hem de yabancı birçok isim var. Hepsinin performanslarını ayrıntılı bir şekilde inceliyoruz. Karakterleriyle kulübümüze uygun basketbolcularla anlaşacağız. İtalya Treviso'da 9-11 Haziran'da düzenlencek Adidas Eurocamp turnuvasında NBA seçmelerine hazırlanan genç oyuncuları mercek altına alacağız" diye konuştu.

Karşıyaka'nın her zaman maliyeti uygun ve geleceği parlak basketbolcuları vitrine çıkardığını ifade eden Serdar Işıldar, "Transferde hata yapmak istemiyoruz. Kadromuzdaki bazı isimlerle yola devam edeceğiz, aramızdan ayrılacak arkadaşlarımız da olacak. Türkiye'de izlediğimiz 25-30 oyuncu var. Daha heyecanlı bir takım yaratmaya çalışacağız" dedi.

Antrenör konusunda henüz karar vermediklerini, Boşnak çalıştırıcı Nenad Markovic'in ülkesine dönerken, "Benimle yola devam etmek istemezseniz saygı duyarım. Kulübe zorluk çıkarmam" dediğini söyleyen Işıldar, "Markovic çok karakterli bir antrenör" yorumu yaptı.

DHA