Sabancı sosyal sorumluluk programı Sabancı Gönüllüleri, şirketler ile çalışanlarının gönüllülük çalışmalarını ve bu alandaki başarılarını desteklemek için verilen Gönülden Ödüller programı kapsamında "En Başarılı Gönüllülük Programı" ödülüne lâyık görüldü. Sabancı Gönüllüleri, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği tarafından 10. kez düzenlenen ödül programında büyük ödülün sahibi oldu.

Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sabancı Topluluğu kuruluşundan bu yana sosyal sorumluluk anlayışını merkeze almıştır. Bu felsefe, çalışanlarımız nezdinde de içselleştirilmiş ve sahiplenilmiş; Sabancı Gönüllüleri programı da bu anlayışın üzerine inşa edilmiştir. İlk günden itibaren çalışanlarımız programa büyük ilgi göstererek, kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi için farklı alanlardaki projeleri hayata geçirdiler. Gönüllülerimizin inisiyatif kullanarak, kendi zamanlarından ayırarak ve kendi kaynaklarını yaratarak bu çalışmaları yürütmesini çok değerli buluyoruz. Bu ödülün sahibi Türkiye'nin her yerinde kadınlar için şevkle çalışan yüzlerce gönüllümüzdür. Kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

Sabancı Topluluğu'nun sosyal sorumluluk anlayışını çalışanları aracılığı ile topluma yayma amacıyla Sabancı Vakfı'nın destekleriyle, 2015 yılında başlatılan Sabancı Gönüllüleri Programı, iki ayaklı olarak yürütülüyor. Programın ilk ayağı olan gönüllülük projeleri, eğitimler sonrasında bizzat çalışanlar tarafından oluşturulup hayat geçiriliyor. Bu kapsamda, 11 farklı Sabancı Topluluğu şirketinde, 350 aktif gönüllü çalışan, eğitimde fırsat eşitliğinden, sağlığa, finansal okuryazarlıktan, kültür-sanata kadar farklı alanlarda halen 45 proje yürütüyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla şimdiye kadar bin 500'den fazla kadının hayatına katkıda bulunuldu. Yürütülen projelerde, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütleriyle de iş birliği yapılıyor.

DHA