ANTALYASPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Antalya'ya geldikten sonra mükemmel bir başlangıç yapıp, mükemmel bir sonla sezonu bitirdiklerini söyledi.

Ligin son haftasında sahasında küme düşen Gaziantepspor'u 4-1 yenen Antalyaspor'da büyük sevinç yaşanıyor. Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ligin son maçının zor olacağını bildiklerini ve bu bilinçle sahaya çıktıklarını söyledi. Çalımbay, "Baktığımız zaman Gaziantepspor ve bizim ligdeki yerimiz belli. Ama bizim bu maçı taraftarımız önünde iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyordu. Bu ortamda maça çıktık. Bazı arkadaşlara izin verdik. Telafisi olmayan maçlar oynadık. Sakatlığı ve yorgun olanlara izin verdik. Onların yerine genç arkadaşlarımızı ve az oynayanları oynattık. Gaziantepspor da aynı şekilde oynadı. Kendi sahamızda galip gelmek istiyorduk. Maçın başından sonuna kadar da oyundan kopmadık. Tabi zaman zaman hatalarımız oldu. Ama çok memnunuz" dedi.

KÜME DÜŞECEK DERKEN AVRUPA'YA GİDEMEDİ DİYE ÜZÜLEN TAKIM OLDUK

Antalyaspor'a geldikten sonra mükemmel bir başlangıç ve mükemmel bir sonla ligi bitirdiklerini belirten Teknik Direktör Rıza Çalımbay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Taraftarlarımıza bir galibiyet hediye ederek bu seneki ligi tamamladık. Ben bir kere takımımla, oyuncularımla gurur duyuyorum. Herkesin "Ne zaman gidecek, düşecek" diye beklediği bir takımdan Avrupa'ya gidemedi diye üzülen bir takım olduk. Bu çok güzel bir şey. Bunda en büyük pay sahibi yönetim. Gerçekten inanılmaz bir şekilde destek verdi. Taraftar hem içeride, hem dışarıda çok büyük destek verdi. Futbolcu arkadaşlarımızı da kendi kapasitelerine kadar getirdik ve onlar da inanılmaz bir şekilde mücadele ettiler. Antalyaspor için mükemmel bir sezon oldu. İlkleri başardık ve çok mutluyuz. Bugün bu sezon bitti. Artık önümüzdeki sezona bakacağız. Eksiklerimizi gördük. İnşallah önümüzdeki sezon yönetimimizle paylaşarak, konuşarak iyi bir şekilde halledersek daha iyi şeyler halledeceğimize inanıyorum. Ben buraya gelirken yönetimin çok büyük projeleri vardı. İnşallah onları da seneye iyi bir şekilde getireceğiz. İnşallah seneye daha yukarılarda olmayı düşünüyoruz."

UYGUN: ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise takımının küme düştüğünü belirterek, "Düşen takımların bir an önce tekrar çıkması tek dileğimiz ve arzumuz" dedi. Şampiyon olan Beşiktaş'ı ve Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konyaspor'u da tebrik eden Bülent Uygun şunları söyledi:

"Çetin bir mücadele geçti. Çok üzüntülü anlar geçti. Biz Gaziantepspor'a 12 hafta kala gelmiştik. Şimdiye kadar 5 takımı alıp kümede bırakma başarısı göstermiştik. Bu takımı da bırakacağımıza inanmıştık, ama maalesef başaramadık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımıza eminim. Türkiye'nin en genç futbolcusu olarak, yanlış hatırlamıyorsam Batuhan Karadeniz gol atmıştı. Bugün 16 yaşındaki Serkan Bakan'ın attığı golle o rekoru Gaziantepspor'a kazandırmış olduk. Bir genci kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Gaziantepspor'un kendisi ile ilgili yeni planlamayı yapması gerektiğine dikkat çeken Bülent Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şehrin ileri gelenlerinin artık bütünleşmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki sezonlarda Gaziantepspor tekrar hak ettiği bu lige çıkar. Ligin takım sayısını artırması gerektiği düşüncesindeyim. Bir hatamız varsa affola."

DHA