GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR

Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar için Merzifon İlçesi'nde Kara Mustafa Paşa Camii önündeki Cumhuriyet Caddesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Amasya Valisi Salih Işık, şehitlerin yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin silah arkadaşları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Eylem Tok'un Annesi: Mecbur Gelecekler Eylem Tok'un Annesi: Mecbur Gelecekler

Törende şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın 6 aylık hamile eşi Gizem Kesikbaş gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Halime Kesikbaş da oğlunun tabutunun başında ağıt yaktı.

Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın eşi Satı İncekar da Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine sarılıp ağladı. Şehidin annesi Nurdane İncekar güçlükle ayakta durabildi.

İki şehit için Cuma namazının ardından peşpeşe cenaze namazları kılındı. Askerler tarafından omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına götürüldü. Bir süre iki cenaze aracı peşpeşe kortej eşliğinde aynı caddede gitti. Ardından ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen vatandaşlar "Şehitler Ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. İki şehidin cenazesi ilçede bulunan şehitlikte toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

Merzifon'da Şehit Acısı İkiye Katlandı (2)

Merzifon'da Şehit Acısı İkiye Katlandı (2)

Merzifon'da Şehit Acısı İkiye Katlandı (2)

Merzifon'da Şehit Acısı İkiye Katlandı (2)

DHA