ZMİR Emek ve Dayanışma Güçleri platformu üyesi bir grup, KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için açlık grevi yaparken tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla eylem yaptı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen İzmir Emek ve Dayanışma Güçleri platformu üyesi bir grup, KHK ile ihraç edilen Akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevindeyken gözaltına alındıktan sonra tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. "Direne direne kazanacağız', "Ne darbe, ne OHAL, demokrasi derhal', "Semih ve Nuriye yalnız değildir" sloganları atan grup, Gülmen ve Özakça'nın serbest bırakılarak görevine iade edilmesini istedi.

Fahri Trafik Müfettişleri Park Cezası Yazamayacak Fahri Trafik Müfettişleri Park Cezası Yazamayacak

Grup adına basın açıklamasını okuyan Melih Yalçın, "OHAL KHK'ları ile işleri ellerinden alınan ve işlerinin iadesi talebiyle açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 9 günden bu yana tutuklu. Tüm yıldırma çabalarına rağmen ve baskılara karşın açlık grevlerinin 86'ncı gününde olan Gülmen ve Özakça talepleri karşılanmadıkça, açlık grevine devam edecek. İzmir Emek ve Dayanışma Güçleri olarak tekrar etmek isteriz ki; iki arkadaşın sürdürdükleri açlık grevi kritik aşamadadır. Çözüm açıktır, sadece ikisinin değil, tüm kamu emekçilerinin talepleri karşılanmalıdır" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

İzmir'de Nuriye Gülmen Ve Semih Özakça'ya Destek Eylemi

İzmir'de Nuriye Gülmen Ve Semih Özakça'ya Destek Eylemi

İzmir'de Nuriye Gülmen Ve Semih Özakça'ya Destek Eylemi

İzmir'de Nuriye Gülmen Ve Semih Özakça'ya Destek Eylemi

DHA