TEMİZLİK, çevre düzenlemesi ve inşaat çalışmalarını başlatan Kars'ın 2 bin 650 nüfuslu Susuz İlçesi Belediye Başkanı Ak Partili Murat Uray makamında oturmayıp, işçilerle birlikte çalışıyor.

Başkan Uray kepçe operatörlüğünden, inşaat ustalığına kadar her işi yaptığını, belediyede 13'ü memur 3'ü işçi olmak üzere toplam 16 personelin çalıştığını söyledi. Belediye Başkanı Murat Uray, "Kepçe operatörünün gelemediği günler kepçeyi kullanıyorum. Bir duvar örüleceği veya kazma kürek işi olduğunda işçilere yardım ediyorum. Yeri geldiğinde makamda da otururuz ama şimdi çalışma zamanı. İlçenin çok sorunları var" dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da belediye işçileri ile birlikte el ele vererek yoğun çalışan Başkan Uray'ın deyim yerindeyse; 10 parmağında 10 marifet bulunuyor. Eksiklik gördüğünde ceketini çıkarıp orada çalışan Başkan Uray, kepçe operatörlüğünden, inşaat ustalığına kadar her işi yapıyor. Belediyede 13'ü memur 3'ü işçi olmak üzere toplam 16 personel bulunduğunu belirten Başkan Uray, kepçe operatörünün gelmediği gün kepçeyi kullanıyor, bir duvar örüleceği veya kazma kürek işi oduğunda işçilere yardım ediyor. 30 Mart 2014 tarihinden beri iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Murat Uray, şunları söyledi:

"Telekom'da işletme şefi olarak görev yapıyordum. İlçenin sorunları çok. Projelerimizden biri Susuz Çayı'nın taşkınlardan korunması, üzerinde DSİ ile bilikte köprü, düğün salonu, yeni yollar, taziye evleri yapmak. Ayrıca ilçe genelinde bahçe duvarlarının genişletilmesi ve güzelleştirmesi derdimiz. Göç edenlerin bahçe duvarlarını da belediye olarak biz yapıyoruz. Çünkü bu dağınıklık çirkin bir görüntü oluşturuyor. Vatandaş İstanbul'da, İzmit'te, Bursa'da ikamet ediyor, büyük şehirlere göç etmiş. Evler bakımsızlıktan dökülüyor. Biz de böyle bir çözüm ürettik. Belediye personeliyle birlik ve beraberlik içinde Susuz'u güselleştirmek için seferber olduk. Daha iyi ve güzel bir gelecek için koşturuyoruz."

FOTOĞRAFLI

Fahri Trafik Müfettişleri Park Cezası Yazamayacak Fahri Trafik Müfettişleri Park Cezası Yazamayacak

İşçi Gibi Çalışan Başkan

İşçi Gibi Çalışan Başkan

İşçi Gibi Çalışan Başkan

İşçi Gibi Çalışan Başkan

İşçi Gibi Çalışan Başkan

DHA