GÖZTEPE U19 Takımı, sezonun ilk haftasında belgeleri yetişmediği için sahaya çıkamayan Altınordu karşısında hükmen galip gelme şansını kullanmak yerine maçın ileri bir tarihte oynanmasını teklif ederek finallere katılma şansını kaçırırken, bu davranışıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Türkiye'nin en önemli fair-play ödüllerinden birine layık görüldü.

Sarı kırmızılı camiayı gururlandıran olay şöyle gelişti. 4 Eylül'de oynanması gereken müsabakada Altınordu'nun evrakı yetişmeyince, Göztepe'nin maçı 3-0 hükmen kazanması gündeme geldi. Ancak, "Bize masada değil, sahada kazanmak yakışır" diyerek bu hakkı kullanmak istemediklerini bildiren sarı kırmızılılar müsabakanın ertelenmesini talep etti.

Göztepe'nin bu örnek davranışından etkilenen Futbol Federasyonu yetkilileri, müsabakayı 15 Aralık'a erteledi ve Altınordu erteleme maçını 1-0 kazandı. Sonrasında, büyük çekişmenin yaşandığı 32 haftalık maratonu Bucaspor 80 puanla lider, Altınordu ise 75 puanla ikinci bitirerek finallere katılmaya hak kazanırken, sezonu 73 puanla tamamlayan Göztepe finalleri kıl payı kaçırdı. Ancak ilk maçta hükmen galibiyet hakkını kullanıp Altınordu'nun yerine finallere gitmek yerine üçüncülüğe razı olan Göztepe'ye teselli TMOK'tan geldi. TMOK Fair-Play Komitesi, bu jesti dikkate alarak sarı kırmızılı ekibi Türkiye Fair Play Ödülleri'nde sportif davranış dalında Şeref Diploması'na layık gördü. Göztepe ödülünü ekim ayında alacak.

FOTOĞRAFLI

DHA