EYÜP'te, okullarının kapatılması ve bir sonraki eğitim-öğretim yılında sınıfların bölünerek farklı okullara dağıtılacağı kararına tepki gösteren öğrenci ve veliler, okul önünde toplanarak protesto eylemi yaptı.

Eyüp Çırçır Mahallesi'nde bulunan Şehit Murat Taş İlkokulu'nun kapatılacağı ve bir sonraki eğitim-öğretim yılında sınıfların bölünerek farklı okullara dağıtılacağı öğrenci velilerine bildirildi. Okullarının kapatılmasını istemeyen öğrenci ve veliler, saat 17.30'da okul önünde toplanarak durumu protesto etti. Öğrenci ve veliler "Okulumuzu istiyoruz" sloganları atarak alkışlı protesto yaptı. Bir süre eylemlerini sürdüren öğrenci ve veliler daha sonra olaysız dağıldı.

Duruma tepki gösteren velilerden Neslihan Dilek, "Okulumuz 4 yıl önce açıldı. Şu anada toplamda bin 200 öğrencisi var. Milli Eğitim Bakanlığı kendine göre sebeplerle bu okulu kapattı. Buradaki öğrencileri öğretmenleriyle birlikte başka bir okula göndereceklerini, ikili eğitim-öğretim sisteminde devam edeceklerini söylediler. İki gün önce de tam gün eğitime geçileceğini ve buradaki öğrencilerin parça parça 60 kişilik sınıfları olan başka okullara göndereceklerini söylediler. Bizim istediğimiz öğretmenimizle beraber, sınıflar parçalanmadan aynı şekilde çocuklarımızın eğitimine devam etmesi. Çünkü çocuklarımızın mezuniyetine sadece 1 yıl kaldı. Verebiliyorlarsa okulumuzu geri versinler. Çünkü bizim okulun ortaokul veya imam hatip olup olmaması bizi bağlamıyor, bizim sorumluluğumuzda değil." dedi.

Velilerden Serpil Budak ta, "Okulumuz kapatıldı. Öğretmenlerimizden ayrılacağımız söylendi, biz bunu istemiyoruz. Bu bölgede servis parası verecek kimse de yok. Bu okulun taşınmasını istemiyoruz. Sonuna kadar burada olup eylemlerimize devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)

Eyüp'te Okulun Kapatılma Kararına Protesto

Eyüp'te Okulun Kapatılma Kararına Protesto

Eyüp'te Okulun Kapatılma Kararına Protesto

Belgrad Ormanı'nda 1 Haftada 2. Ceset Belgrad Ormanı'nda 1 Haftada 2. Ceset

Eyüp'te Okulun Kapatılma Kararına Protesto

DHA