CHP'li Aytuğ Atıcı, Meclis'ten geçen Üretim Reformu Paketi'nde akademisyenliğe dönüş yapan emekli milletvekilinin emekli maaşıyla birlikte çalışma maaşı almasının önünü açan maddeyi eleştirerek "Türkiye kan ağlarken, herkes şehidinin yasını tutarken gece yarısı komisyona yine bu tasarıyı getirip milletvekili emekliliğine ikinci bir maaş eklediler. Bu Ramazan ayında herhangi bir şey yediğiniz zaman oruç bozuluyor. Peki hak yediğiniz zaman bozulmaz mı oruç, kabul olur mu? Türkiye şehitlerine ağlarken gece yarısı milletvekillerinin kendilerine böyle bir kıyak yapmaları acaba ne kadar ahlaki ve onurlu bir davranış?" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Meclis'ten geçen Üretim Reform Paketi'ni eleştirdi.

Sanayi Komisyonu'nun CHP'li üyesi Kazım Arslan üretim reformu paketinin, amacından çıktığını savunarak, hükümete bazı maddeleri geri çekmeleri konusunda çağrıda bulundu. CHP'li Arslan, şöyle konuştu:

"Sanayici, esnafın sorunlarını çözmek için yola çıkan tasarı korsan maddeler ile gerçekten amacından sapmış farklı alana doğru gitmiştir. Milletvekilliği biten akademisyenlerin Profesör kadrosuyla üniversiteye dönmesinin hem emekli vekil hem akademisyen maaşı almasının üretim reform paketiyle ne ilgisi var. Zeytine, meraya çare bulmak varken üniversite adı değiştirmenin üretim reformu paketiyle ne alakası var. Üretim reform paketi amacından sapmıştır. Çıkan tasarı ile zeytin azalacak, hayvancılık yok olacak. Zeytini yok ederek sanayicilik asla yapılmaz. Bizim bu konuda uzlaşmamız yok. Zeytin, mera ve kıyı maddelerini getirdiğiniz düzenlemeleri geri çekin. Zeytinin ölüm fermanına karşı çıkan Tarkan'ın zeytinliği mi varmış diyen bakana soruyorum: Size hangi şirketler baskı kurmuştur, bu yasanın çıkmasını beklemektedir, mera ve kıyıları alan edecek bu tasarı için kimler baskı yapmaktadır? Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Siyasi baskıyla zeytinlik kurulu işleyemez. Bu kurul zeytini koruma değil zeytini kıyma kurulu haline gelmiştir. Kıyı maddeleri derhal geri çekin. Milletvekili emeklisi profesörlere kıyak maaştan geri dönün"

CHP'Lİ ATICI: HAK YEDİĞİNİZ ZAMAN ORUÇ BOZULMAZ MI?

Sağlık, Aile ve Çalışma Sosyal İlişkiler Komisyonu'nun CHP'li üyesi Aytuğ Atıcı ise Üretim Reform Paketi'ne eklenen maddelere ilişkin şunları söyledi:

"Yasaya eklenen iki madde sözcüsü olduğum komisyonu ilgilendiriyor. Bunlardan birisi tarafımızdan üç kez püskürtülen ama inatla getirilen öğretim üyelerinin vekilliği bittikten sonra üniversiteye döndüklerinde hem kendi hem de emekli milletvekili maaşını birlikte almalarını sağlayan madde. Ancak bir başka öğretim üyesi vekil olmayan emekli olduktan sonra tekrar üniversiteye döndüğünde sadece kendi maaşını alacak. Bu maddeyi 24 ve 26'ncı dönemde getirmek istediler ama getiremediler torba tasarı içinde. Türkiye kan ağlarken herkes 13 şehidinin yasını tutarken gece yarısı komisyona yine bu tasarıyı getirip milletvekili emekliliğine ikinci bir maaş eklediler. Bu Ramazan ayında herhangi bir şey yediğiniz zaman oruç bozuluyor. Peki hak yediğiniz zaman bozulmaz mı oruç, kabul olur mu? Türkiye şehitlerine ağlarken gece yarısı milletvekillerinin kendilerine böyle bir kıyak yapmaları acaba ne kadar ahlaki ve onurlu bir davranış? İkinci madde ise iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili. Türkiye iş kazalarında Avrupa birincisi dünya üçüncüsü. 50'den az işçi çalıştıran iş yerlerinde işverenin kendi imkanlarıyla iş sağlığı güvenliğini sağlayabilmesine olanak tanınıyor. İş kazalarında ölüme devam deniyor yani"

DHA