Tam bir yıl döngüsünün 12 aya tekamül etmesi nedeni ile her aya karşılık gelen bir burç söz konusudur. Birçok kişi doğmuş oldukları ayları kapsayan burçların genel karakteristik özelliklerini merak ederek gerekli araştırmalar yapıyor. Burçların özelliklerinin birbirinden farklı olması kişiler üzerindeki karakter ve mizaç farklılığına da neden oluyor.

 
 



 
 

Koç Burcu (21 Mart- 20 Nisan)

 
 

Burçların özellikleri açısından yapılacak olan incelemede ilk burç koç burcudur. Koç burcu ateş grubuna dahil olan bir burç olarak biliniyor. Koçların hayatı, hareketlilik, canlı ve kıpır kıpır özellikler ile geçer. Koçlar macerasız bir hayat düşünemez. Maceranın yanı sıra koç burcuna mensup olan kişilerin genel özellikleri atılgan ve cesaretli olmalarıdır. Karşılarına çıkan bir konu karşısında öncü ve lider olmak isterler. Koç burcu her zaman kazanmak ve zafer elde etmek ister. Bu nedenle iş ve aşk hayatında kazançlı çıkmak için ellerinden geleni yaparlar.

 
 



 
 

Boğa Burcu (21 Nisan- 21 Mayıs)

 
 

Boğa burcu toprak grubuna hitap eden bir burçtur. Boğa burcuna mensup olan kişiler hayat karşısında ne istediğini bilen, kontrolü olmayı seven bir yapıdadır. Hayata bakış açılarında net olmayı sevdikleri gibi çevrelerine karşı da net tavırlar sergilerler. Boğa burcunun bir başka bir başka önemli özelliği de zenginlik burcu olarak nitelendirilmesidir. Boğa burcu yönetici gezegen olan Venüs’e sahiptir. Bu da herhangi bir olay karşısında yönetici ve lider olmak istemelerine neden oluyor. Boğa burçları için dostluk ve arkadaşlık kavramları oldukça önemlidir. Ancak bazı durumlarda aşırı baskıcı olmalarından dolayı karşı tarafı sıkma gibi durumlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. 

 
 



 
 

İkizler Burcu (22 Mayıs- 22 Haziran)

 
 

İkizler burcu hava grubunda bulunan bir burçtur. İkizler burcunun en önemli özelliği keskin bir zekaya sahip oldukları gibi pozitif yapıları ile kendilerini belli etmeleridir. İkizler burcunun yönetici gezegeni Merkür’dür. Merkür sayesinde ikizler burcu canlılık ve zeka kavramlarını ön plana çıkarıyor. İkizler burcu tüm bu özelliklerin yanı sıra herhangi bir olay ya da konu karşısında şöhret elde etmeyi seven bir burçtur. Zekalarının yeteneklerine oldukça fazla güvendikleri için zekaları ile ön plana çıkmayı tercih ederler. 

 
 



 
 

Yengeç Burcu (23 Haziran- 22 Temmuz)

 
 

Yengeç burcuna sahip kişilerin en önemli özellikleri merhametli bir yapılarının olmasıdır. Olaylara iyi niyetle yaklaşarak olumsuz durumlarda bile olaylara iyi yönde bakmayı tercih ediyorlar. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra sabırlı bir yapıları söz konusudur. Yengeç burcuna sahip bir tanıdığa sahip olmak birçok kişi için oldukça önemli bir özelliktir. Çünkü yengeç burcu insanları olumlu tüm değerleri üzerinde taşırlar. Bu olumlu değerlerin yanı sıra olumsuz yönleri ise aşırı dikkatsiz olmalarıdır. 

 
 



 
 

Aslan Burcu (23 Temmuz- 22 Ağustos)

 
 

Ateş grubunda yer alan aslan burcunun yönetici yıldızı ise güneştir. Aslan burcuna sahip kişilerin en önemli belirgin özelliklerinin başında bir organizasyonu yönetmek, bir iş ya da konu hakkında plan yapmak geliyor. Yaratıcı kimliklerine detaycı özelliklerini ekleyerek herhangi bir konuyu kaçırmazlar. Aslan burcuna mensup olan kişiler aşırı cömert olarak bilinirler. Hangi işi yaparlarsa yapsınlar her zaman en iyisi olmak ve yükselmek için mücadele ederler. Bu da onların ne derece hırslı olduğunu gösteren önemli bir özelliktir. 

 
 



 
 

Başak Burcu (23 Ağustos- 22 Eylül)

 
 

Başak burcu toprak grubuna dahil olan bir burç olmasının yanı sıra bu grubun en önemli özelliği olan titizlik ve zeka kavramlarına oldukça önem veren ve uygulayan bir burç olarak dikkat çekiyor. Bu konularda aşırıya gittikleri takdirde takıntı denilebilecek durumların ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor. Çevresi tarafından sevilmek ve beğenilmek bu burca sahip olan kişilerin ortak özellikleridir. Başak burcu hiçbir zaman aynı noktada kalmayı sevmez. Bunun için çalışmaya ve yükselmeye büyük önem verirler. Çekinme özelliklerinin de ön planda olmasına rağmen genellikle çalışmaya büyük bir azimle devam ederler. 

 
 



 
 

Terazi Burcu (23 Eylül- 22 Ekim)

 
 

Güzellik ve lüks kavramları dendiğinde akla ilk gelen burç terazi burcu olsa da terazi burcunun en önemli özelliği dengeli tavırlarda olmalarıdır. Her iki zıt kutup arasında kalsa da bu iki zıt kutup karşısında dengede kalmayı tercih ediyorlar. İş ve özel hayatlarında dengeli ilişkilere büyük önem verdikleri gibi terazi burçları ile yaşanacak ikili ilişkilerde karşı taraf her zaman mutlu olmuştur. Seviyeli arkadaşlıklara önem veren terazi burçları olumlu tavırları ile bulundukları her ortamda kendilerini belli ederler. Özellikle dış görünüş konusunda oldukça detaylı olan terazi burcu aynı hassasiyeti karşı taraftan da bekler. Hava grubuna mensup olan terazi burcu mensuplarının hayatından sevgi asla eksik olmaz. 

 
 



 
 

Akrep Burcu (23 Ekim- 21 Kasım)

 
 

Akrep burcu su grubundadır ve en korkulan ve en acımasız burcu olarak biliniyor. Akrep burcu, kararlı duruşları, inatçı yapıları ve intikam duyguları ile ön plana çıkan bir burçtur. Sezgi güçleri fazlası ile yüksek olan Akrep burcunun yönetici gezegenleri Plüton ve Marstır. Bir olayı incelemeleri gerektiğinde en ince ayrıntısına kadar incelemeyi severler. Bu nedenle de en detaycı burç olarak bilinirler. Şehvet ve tutku duygularına fazlası ile sahip olan akrep burcu bir savaşa savaş ile karşılık veren bir burç olarak dikkat çekiyor. 

 
 



 
 

Yay Burcu (22 Kasım- 21 Aralık)

 
 

Yay burcu kendisini sürekli yüksekte karşı taraftaki kişilerin ise kendilerinden alçakta olduğunu düşünürler. Birçok çevre tarafından yay burcuna mensup olan kişilerin kendisini beğenmiş bir yapıda oldukları söylenir. Bu nedenle birçok kişi yay kadın ve erkeklerini tanımıyorlarsa elektrik alamama ihtimalleri oldukça yüksektir. Tanıdıkça ise yay burcunun kendini beğenme özelliklerinin kendilerine olan aşırı güvenden olduğu anlaşılıyor. Yay burcu araştırma ruhuna sahip bir burç olmasından dolayı yeni şeyler öğrenmek ve keşfetme konusunda oldukça iyilerdir. Giyim konusunda standart kıyafetleri tercih ederler. 

 
 



 
 

Oğlak Burcu (22 Aralık- 21 Ocak)

 
 

Oğlak burcu kararlı bir yapıda olan burçtur. Bu burca mensup kişiler almış oldukları kararlardan kolay kolay dönmezler. İyi ya da kötü olsun alınan kararların sonuna kadar ardında dururlar. Oğlak burcunun yapısında direniş ruhu vardır. Bu nedenle bir otoritenin adaletsizliği karşısında asla boyun eğmez, direniş gösterir ve bu direnişinde de kararlıdır. Oğlak burcu insanlar yükselmek ve ilerlemek için çaba sarf eder. Bu amaçları yerine getirmek için de meraklı yapıları ön plana çıkar ve meraklı yapıları diğer kişiler tarafından sevilmez. Bir konu ya da olay karşısında önlem almayı seven oğlak burcu, risklerden de oldukça uzak durur. 

 
 

Kova Burcu (22 Ocak- 19 Şubat)

 
 

Kova burcu hava grubuna dahil bir burçtur. En önemli özellikleri duygusal olmalarıdır. Duygusal olmalarının yanı sıra liderlik vasıflarına sahip olmaları da kova burçlarını bu özellikler bakımından kendisini diğer burçlardan ayrılmasına neden olur. Yardımsever yapılarının yanı sıra uzlaşmacı kimlikleri de mevcuttur. Kavga ve gürültüyü sevmezler anlaşarak ve konuşarak iletişimi tercih ederler. 

 
 

Balık Burcu (20 Şubat- 20 Mart)

 
 

Balıklar burçlar dünyasında aşırı duygusal olması ile tanınan bir burçtur. En önemli özelliklerinin empati yapabilme özelliği olduğu biliniyor. Böylelikle haksızlıklar karşısında adil olmayı bilen ve kişilere karşı aşırı merhamet besleyen bir burçtur.